Širitev na tuje trge

GATOMO

Ključni poudarki:

Začetki sodelovanja

S podjetjem Gatomo smo pričeli sodelovati jeseni 2021. Najprej smo za naročnika prevzeli oglaševanje na madžarskem trgu, kjer se je podjetje borilo z nizko profitabilnostjo in stagniranjem prodaje.

Po vzpostavitvi sodelovanja smo najprej pregledali vse trenutne kampanje in naredili prvo optimizacijo na podlagi naših izkušenj in v nekaj tednih so že sledili prvi rezultati in dvig prodaje.
Postavili smo remarketing kampanje na Facebooku in Googlu, ki so vsebovale privlačne prodajne sprožilce.

Testirali smo različne postavitve Pmax kampanje dokler nismo poiskali kampanjo, ki je relativno hitro pričela zdravo delovati. Vzpostavili smo sistem na Facebooku za hitro odkrivanje zmagovalnih izdelkov znotraj obstoječega portfelja.

Postavitev celostne strategije

Precej hitro smo opazili, da samo sprememba v načinu oglaševanja ni dovolj.
Vse skupaj je vedno potrebno gledati veliko bolj celostno. Tako smo naročniku pripravili seznam prodajnih orodij oz. t.i. CTA orodij (CALL TO ACTIONS), da bodo konverzije na spletni strani boljše. Že po enem mesecu sodelovanja smo prodajo podvojili, potem pa še potrojili.

Iskanje zmagovalcev

Po novem letu smo dosegali ciljne ROAS-e, ampak nismo bili popolnoma zadovoljni s stopnjo rasti v tistem obdobju. Ponovno smo pogledali malce bolj od daleč in definirali glavne
»driver-je« prodaje.
Skupaj z naročnikom smo vzpostavili proces sistematičnega testiranja novih izdelkov (iskanje zmagovalcev) in pričeli skupaj veliko bolj sistematično delati na testiranju novih produktov. To je kmalu dalo odlične rezultate, saj smo le dva tedna po začetku testiranja odkrili novega zmagovalca, ki je pomembno vplival na nov dvig prodaje.

Širitev na tuje trge

Ker je bil naročnik zadovoljen z rezultati, smo se dogovorili o širitvi na tuje trge. Skupaj smo na podlagi analiz izbrali Češko in Slovaško za naslednja ciljna trga. Naročniku smo pomagali z nasveti, kako zadevo izpeljati z računovodskega vidika (potrebna lokalna davčna številka ali ne), s prevodi in kasneje tudi s podporo kupcem. Zaradi naših izkušenj na tujih trgih, smo lahko naročniku hitro in ugodno ponudili rešitve za vse operativne probleme, s katerimi se je soočal ob odpiranju novih trgov.

Rezultati

Rezultati so hitro sledili in na Češkem trgu smo že po 14 dneh dosegali hitro rast prodaje pri ROAS-u preko 4.
To nam je dalo vetra v jadra in s še večjim zaupanjem smo dvignili oglaševalske budgete in močno presegli skupno raven prodaje, ki jo je podjetje dosegalo v celoti. 

Hitro smo se začeli pogovarjati o odpiranju novih trgov in začeli s pripravo strategije rasti za prihodnje leto.