Lansiranje novega izdelka

DROŽOMANIJA

Ključni poudarki:

Začetki sodelovanja

Anita je pripravila edinstven tečaj na slovenskem trgu: masterclass brezglutenskega droženja. Ekipa Qonverto je pa je poskrbela za izjemo prodajno naravnan »product launch« skozi klasični marketinški lijak.

Cilj prve faze je bil pridobiti čim več e-mail kontaktov, ki izkazujejo interes za izdelek. Želeli smo pridobiti pristna zanimanja zato o lansiranju izdelka ni bilo govora. Odločili smo se, da v zameno za e-mail, ponudimo digitalni izdelek visoke dodane vrednosti. Anita se je odločila za večdnevni webinar, skozi katerega je (skupaj z deležniki) pripravila brezglutenske droži.

Pridobivanje kontaktov

Odločili smo se, da za pridobivanje kontaktov ne bomo porabili niti 1 € v oglaševalske namene. Roko na srce, je bil sprožilec (webinar) tako zanimiv produkt, da smo verjeli, da oglaševanja sploh ne potrebujemo. Tako smo poskrbeli, da se je prihajajoči webinar pojavljal na različnih stičnih točkah, ki je zainteresirani javnosti omogočil prijavo. V ta namen smo izkoristili Anitine »owned« medije (Anita ima zdravo in aktivno bazo) poleg tega pa smo izkoristili tudi brezplačne organske vire, za pridobivanje popolnoma novih prijav.

Končni izid je bil bombastičen: imeli smo prek 900 prijav! (= 900 kontaktov). Brez vloženega 1€ v oglaševanje.

Iskanje zmagovalcev

Omogočili smo avtomatizirano prijavo na webinar in poslali nekaj reminderjev. Na dan prvega webinarja se je prijavila polovica prijavljenih. Zavedali smo se, da je bilo težko pričakovati, da bo webinar obiskalo vseh 900+ prijavljenih.

Webinar se je nadaljeval več dni in zaključil tako, da je Anita prvič javno predstavila svoj novi produkt s posebno ponudbo za deležnike (ekskluziva). Ponudbi smo dodali rok trajanja in s tem ustvarili FOMO (strah pred izgubljeno priložnost). Anita je paketno ponudila tudi komplementaren izdelek in tako smo poskrbeli še za cross-sell.

Končni izzid je bil približno 15% CR.

Rezultati

S kratko serijo ročno poslanih emailov celotni (webinar) bazi, smo poskrbeli tudi za dvoje:

1. da so bili posnetka deležni tudi tisti, ki se webinarja nismo mogli udeležiti.

2. da sobili ponudbe deležni tudi tisti, ki se webinarja niso mogli udeležita. S tem so poskrbeli za dodatno prodajo.