DATABASE MARKETING

delavnica

Želite povečati delež ponovnih nakupov in s tem izboljšati svojo profitabilnost?

Kako povečamo delež “retentiona”, boste slišali na praktični delavnici, kjer vam bodo štirje top govorci (Rok Hrastnik, Igor Pauletič, Angela Sekuloska, Boštjan Belingar) predstavili njihovo znanje in izkušnje, kako maksimalno izkoristiti svojo bazo kupcev.

Delavnica je primerna za vse, ki ste del e-commerce sveta in si želite povečati prodajo skozi retention aktivnosti. 

Na delavnici prejmeš tudi DARILO - knjigo Revolucija kontekstnega marketinga

KDAJ?

8. 6. 2023
od 17.00 do 20.00

KJE?

 Studio Moderna, Litostrojska cesta 52, Ljubljana

CENA?

99€ + ddv

Ne zamudi super priložnosti!

Kaj vse boste na predavanju izvedeli?

  • Zakaj so ponovni nakupi #1 fokus za 2023
  • Kako raziskati svoj realni potencial za generiranje ponovnih nakupov in zastaviti strateške temelje za ponovne nakupe
  • Kako izmeriti svoje ponovne nakupe (CLTV, kohorte, hitrost ponovnega nakupa itd.)
  • Kako je Studio Moderna uspela izkoristiti svojo bazo skozi različne pristope do strank
  • E-mail marketing – kaj so ključni faktorji za dvig deleža prodaje preko tega kanala (odličen ROAS!)
  • Vas zanima, kaj lahko AI že danes uredi za vaš marketing in vaše stranke?

SEZNAM

govorcev

Rok Hrastnik

Guericom

Ponovni nakupi obstoječih strank so sveti gral vseh tržnikov. Za večino žal ostajajo na nivoju mokrih sanj. Težava ni v taktikah, tehnoloških rešitvah ali znanju. Taktike so več ali manj enostavne, oz. velikokrat bolj kot kompliciramo manj naredimo. Tisto pravo ključno vprašanje je strateško: ali imamo produkt, ki ga želijo/zmorejo stranke ponovno kupiti? To ni le vprašanje kvalitete, ampak tudi narave izdelka in nakupnih navad v kategoriji. Strateška pot do ponovnih nakupov:
1. Izračunajte ponovne nakupe (kohortno!), izmerite zadovoljstvo strank (NPS) in ugotovite, kaj stranke sploh hočejo/mislijo
2. Postavite hipoteze za dvig ponovnih nakupov ==> zastavite eksperimente
3. Izvedite temeljne strateške spremembe (dvig kvalitete, razvoj portfelja za ponovne nakupe)
4. Dodajte strateške iniciative za rast (naročnine, članstva itd.)

Rok je del slovenske e-commerce scene že od leta 2003 in je pomagal pri izgradnji e-commercea Studia Moderne z ekipo +150 zaposlenih na več kot 22 trgih. Kasneje je pomagal pri digitalni transformaciji Sensilaba in podjetje postavil na zemljevid najboljših znamk za prehranska dopolnila v Evropi z prodajo preko 80 milijonov evrov. Danes pomaga številnim podjetjem pri “online” rasti in je udeležen v več start up projektov o katerih se bo še veliko govorilo v prihodnjih mesecih in letih.

Igor Pauletič

FrodX

Kaj lahko AI že danes uredi za vaš marketing in vaše stranke?

Obstoječi D2C-ponudniki so zaradi vstopa v ero brez piškotkov (cookie less),  zelo verjetno pred spremembo poslovnega modela, kjer bo nujen večji poudarek na rasti z up-sell košaricami in ponovitvami nakupov obstoječih strank ali celo naročniško prodajo za replenishment produkte. Tovrstna transformacija bo zahtevala uvedbo novih pristopov in novih tehnologij, obenem pa tudi poseg v produktni portfelj, da bo izkušnja stranke (CX) na ravni, da bo stranke sploh mogoče nagovarjati k ponakupu.

Kako se učinkovito lotiti takšne transformacije in katere tehnologije bodo na poti ključne?

Na delavnici bo Igor predstavil in pokazal:

  • Kako uspešno zaobiti spreminjanje pogojev oglasnih omrežij in prekositi konkurenco
  • Kako podrobneje spoznati svoje kupce in z njimi graditi odnos
  • Zakaj se lotiti transformacije poslovnega modela in fokus usmeriti v up-sell in replanishment
  • Katere tehnologije bodo ključne na poti vaše poslovne preobrazbe

Igor je izkušen podjetnik in investitor, ki že skoraj četrt stoletja ustvarja na preseku marketinga, prodaje in novih tehnologij. Slovenski in tuji poslovneži ga poznajo zlasti kot direktorja in glavnega stratega podjetja FrodX, širša javnost pa kot spretnega in polemičnega avtorja spletnih zapisov, v katerih prepleta svoje razmisleke in opažanja o poslovnih, tehnoloških in družbenih trendih. Njegovi najbolj zanimivi in pronicljivi premisleki so končali tudi v knjigi Jadralske, gurmanske in ščepec prodajnih z namenom, da se dotaknejo še koga.

Boštjan Belingar

Hustler Marketing

Boštjan bo na kratko spregovoril o celotnem pogledu na retention marketing spletnih trgovin (email in SMS). Pokazal vam bo ključne elemente, ki jih MORATE imeti, da lahko upravljate in razvijate svojo trgovino pri pospševanju prodaje obstoječim strankam.

Nato se bo bolj podrobno posvetil nekaterim naprednim taktikam, ki danes ustvarjajo dodatne prihodke za stranke Hustlerja.

Boštjan in njegova ekipa pri Hustler Marketingu sta pomagala na stotine e-commerce trgovinam optimizirati njihov retention marketing (email in SMS). Kot ustanovitelj in izvršni direktor zdaj večino časa posveča upravljanju hitro rastoče agencije in vseh njenih razvijajočih se oddelkov. Leta 2022 je Hustler Marketing poslal skoraj milijardo email sporočil in ustvaril več kot 88 milijonov evrov prihodkov za svoje stranke skozi retention marketing. V prostem času se ukvarja z vipassana meditacijo, bere fantazijske romane, potuje v tople in sončne države ter občasno obiskuje odlične tehno zabave.

Angela Sekuloska

Studio Moderna

Angela bo v drobovje predstavila zgodbo kako je Studio Moderna učinkovito razvijala svojo bazo strank in skozi direktni marketing zgradila močne brande kot sta Dormeo in Delimano. Angela se bo dotaknila najbolj pomembnih online in offline aktivnosti za povečanje retention-a in zvestobe strank. Poudarek bo tudi na zelo uspešnem konceptu Klub5, ki Studio Moderni omogoča direktni prihodek, kot tudi odličen razlog, da svoje kupce frekventno kontaktira in jim poda odličen razlog za ponovni nakup. Toda hudič je v podrobnostih in Angela bo predstavila ravno te.

Vodja programa lojalnosti in strateškega razvoja kupcev v Studio Moderni več kot 3 leta. S svojo ekipo ustvarja uspešne zgodbe in projekte, ki izboljšujejo uporabniško izkušnjo in vzdržujejo več milijonsko bazo na 19 trgih v srednji in vzhodni Evropi. Kariero v Studio Moderni gradi že 7 let in kot strokovnjak direktnega marketinga pozna vse skrite formule kako povečati življenjsko vrednost potrošnika s pomočjo Omnichannel pristopa.  

Tomaž Štucin

SqualoMail

Tomaž vam bo ekskluzivno razkril, kako jim je v SqualoMailu z dostavljivostjo uspelo premagati mednarodno konkurenco.
Kako dostaviti sporočila v Inbox (in ne v Spam)?
Kako delujejo Spam filtri in katere sistemske rešitve so ključne, če se jim želimo izogniti. Zakaj sta scoring in prioretiziranje pošiljanja MUST have, iz prakse o tem, kateri automation flowi so neizkoriščen potencial in prinašajo konkurenčno prednost ter nekaj case study-ev implementacije le teh.

Tomaž Štucin je ustanovitelj in direktor podjetja SqualoMail, vodilnega slovenskega ponudnika email marketinga in ene najzmogljivejših, večkanalnih automation platform z dokazano najvišjo dostavljivostjo sporočil v industriji. Ecommerce obvlada tako z vidika lastnika trgovine, ponudnika gostovanja in razvoja, kot marketinških rešitev.
Namesto križank in sudokuja se v prostem času zabava z reverse engineering-om Spam filtrov, če se le da, v kombinaciji s potovanji po svetu.

Zagotovi si svojo vstopnico in DARILO zdaj:

99€

+DDV

PARTNERJI